donderdag 8 mei 2008

tuinwerk

Dat is toch wel heerlijk aan zulk weer: lekker 's avonds in de tuin kunnen werken. De achterbuurman (die volgens mij een boom aan het snoeien was...gelukkig aan zijn kant) zal wel af en toe gedacht hebben 'vreemd, de achterburen hebben gesprekken over draken'.
Vanavond, zo moge duidelijk zijn, heb ik de bijeenkomst (groot woord voor de 3 mensen die er waren) verzet naar de tuin ipv de bibliotheek. dat had te maken met het weer maar ook met het feit dat we nu met een kleinere (schrijf)groep verder zijn gegaan. Jolanda Oudijk (collega en schrijfkringgenoot), Annette Verspoor (heeft een eigen tekstbureau ABCVERSPOOR) en ik hebben dus in de tuin nog zitten bedenken waarom die draak gevangen wordt gehouden, waarom S&N de draak moeten redden etc, Maar ook wat voor boekje, hoe dik, hoeveel hoofdstukken er zouden zijn en dat soort zaken. Niet dat we dat nu precies weten, maar het wordt al met al wel steeds duidelijker. Zo'n proces kost vooral veel goede voorbereidingstijd. als alles duidelijk is, kan het échte schrijven volgens mij snel gaan.
Verder nog een mooi programma online gevonden waarin van alles kan worden geregistreerd. speciaal voor mensen die een boek schrijven. superhandig! je kunt er hoofdstukken, scenes, personen, lokaties, tijden etc etc. in kwijt. ywriter heet het.

Geen opmerkingen: