donderdag 22 mei 2008

bezoek dieventoren

Gisteravond een bijzondere bijeenkomst gehad. Eerst hebben we met z'n drieën gegeten bij pizzeria 'O Sole Mio' met zicht op de Dieventoren. Anja zou om 19.00 komen, maar was zo op tijd dus konden we samen nog wat drinken. Wij moesten echter de koffie en thee toch nogal heet nuttigen, want we zagen de voorzitter 'Oude Man' al klaar staan om ons te ontvangen.
Via een smal trapje klommen we naar boven, waar we een kleine maar hoge ruimte aantroffen (op de één of andere manier moest ik erg aan studentenkamers uit de 70er-jaren denken).
Het gilde der edele flumieren is een echte herenclub. Wij voelden ons dus zeer vereerd.
Veel leden hebben ze niet (ook nooit gehad). Het is een écht Amersfoorts gilde. De andere flumieren die via google te vinden zijn in Vlaanderen komen voort uit contacten met het Amersfoortse Gilde.
De klok konden we helaas niet bekijken. Ooit heeft een onverlaat het meerdere malen gepresteerd om het uurwerk stil te zetten. Het zit dus nu achter meerdere slot en grendels. Jammer. Van buiten nog wel bekeken (1 wijzer, alleen voor de uren) en het geluid gehoord in de bovenste kamer van de toren...geheimzinnig.
Na het bezoek ging het naar de Bekensteinselaan, waar we verder zijn gegaan met het verhaal.
Jolanda had nog een supermooi boek over draken meegenomen (uit de bieb van Bunschoten nota bene!). Dat moet ik zelf maar kopen.
De foto's van de toren staan op picasa. Helaas niet van al te beste kwaliteit. ze zijn genomen met de filmcamera. Ik had ook nog een fotocamera waarvan ik de batterij nog gecontroleerd had...maar niet goed helaas, want die hield er snel mee op...(altijd een reserve-batterij meenemen dus, zélfs als je denkt het gecontroleerd te hebben).
Volgende week heb ik trouwens een afspraak met Intens (een communicatiebureau) om eens te praten over hun hulp (in natura) bij het opbouwen van de spanning volgend jaar.

Geen opmerkingen: